Makrobioklub Dobruška

 
Datum: 15.1.2003, Autor: Jaroslav Pulda

Autor Peter a Montse Bratford


Popis knihy

Obsah

Ukázky

Předmluva k druhému vydání
Úvod
   Odkud přichází nadšení pro řasy
   Množství výživných látek
   Rozmanitost druhů
   Tradiční potravina pro budoucnost 
Jak se řasy připravují 
   Skladování 
   Příprava 
   Vaření 
   Plánování jídelníčku 
   Výběr dalších přísad 
   Obilí
   Sušené luštěniny a fazolové produkty 
   Zelenina a ovoce 
   Kořenící přísady a koření 
   Použití přirozených sladících prostředků 
   Krájení zeleniny 
Druhy řas, recepty
   Nori 
   Kombu 
   Wakame 
   Dulse
   Hiziki
   Arame 
   Agar - agar
   Carragheen
Příloha 
   Zásobování řasami a jinými přísadami 
   Literatura 
   Seznam a označení nejpopulárnějších řas 
   Složení řas 


Zpět nahoru